رزومه علمی و یا تحصیلی چیست؟
رزومه در واقع سندی مکتوب از سوابق تحصیلی و پژوهشی شما هست که به طور خلاصه مهارتها و کارهای علمیتان را مشخص مینماید.
یک رزومه تحصیلی شامل موارد زیر می باشد:
مشخصات فردی:
مانند نام و نامخانوادگی، کد ملی، شماره تماس، ادرس ایمیل، نشانه پستی و ...
سوابق تحصیلی:
مانند دورههای آموزشی گذرانده، مدارک اخذ شده، مدالها و افتخارات کسب شده و ...
سوابق پژوهشی:
مانند پروژههای انجام داده، مقالات و کتب چاپ شده و ...
سوابق حرفهای و شغلی:
با ذکر تاریخ آغاز و پایان فعالیت در آن سمت و…
دورههای خاص و کارگاهی گذراندهشده
معرفها با مشخصات کامل
روش های کلی تقویت رزومه علمی و یا تحصیلی
1. شرکت در کنفرانسها و سمینارها:
شرکت در کنفرانسها بخصوص کنفرانسهای بین المللی، برای دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور یکی از در دسترسترین راهکارهای تقویت رزومه میباشد.
حضور در کنفرانسها، فرصت تعامل و ارتباط در محافل آکادمیک رشتهتان را در کمترین زمان ممکن فراهم میسازد. در کنفرانسهای معتبر، اعضای هیات علمی دانشگاهها و انجمنهای علمی در رشته شما حضور پیدا میکنند و این بستر خوبی برای رایزنیهای علمی و تحقیقاتی به خصوص در زمینه پیدا کردن اساتید و جلب نظر آنان خواهد بود.
2. نگارش مقالات علمی:
یکی از متداولترین روشهای ارتقای رزومه و در نهایت افزایش شانس قبولی در دانشگاهها، انتشار مقاله در نشریات معتبر علمی و ایندکس شده در سطح جهان هست، چرا که این موضوع نشان دهنده ظرفیتهای علمی و تحقیقات مستقل دانشجو در رشته خود است.
از آنجایی که نگارش، ارسال و پذیرش مقالات ژورنالی سختتر از کنفرانسی است، مقاله ژورنالی دارای ارزش و اعتبار علمی بالاتری نسبت به مقاله کنفرانسی است. پس به همین دلیل تاثیر متفاوتی در تقویت رزومه شما خواهند داشت. با این حال ارائه مقالات کنفرانسی نیز موجب تقویت رزومه شما میگردد.
3. ارائه سابقه کار مرتبط:
بخش سوابق شغلی، یکی دیگر از بخشهای رزومه تحصیلی است که میتوانید با ارائه اطلاعات دقیق و جامع در آن رزومه خود را تقویت کنید.
4. شرکت در دوره های آموزشی و ورکشاپ ها:
ورکشاپ یک کارگاه آموزشی کوتاه مدت است که در آن، مدرس دوره، مهارت مورد نظر را به صورت کاملاً عملی، فشرده و کاربردی به هنرجویان آموزش میدهد.
5. حضور در انجمن های علمی:
انجمنهای علمی-دانشجویی بهعنوان یک نهاد در دانشگاه، برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی و به عنوان یک رکن اساسی در راستای تحقق اهداف علمی دانشگاه فعالیت دارند.
6. ارائه سابقه دستیار تدریس و پژوهش در طول مدت تحصیل:
یکی دیگر از راههای تقویت رزومه فعالیت به عنوان دستیار تحقیقاتی و یا دستیار تدریس زیر نظر اساتید دانشگاه میباشد. با برگزاری کلاسهای حل تمرین زیر نظر اساتید و مشارکت با آنها برای پیشبرد اهداف پژوهششان نه تنها کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنید، بلکه موجب تقویت رزومه خود نیز میگردید.
7. چاپ و ترجمه کتاب:
چاپ و کمک به نگارش کتاب یکی دیگر از راههای تقویت رزومه و اخذ پذیرش به حساب میآید، علیالخصوص اگر برای مقاطع تکمیلی همچون دکتری اپلای میکنید، برای رسیدن به این امر تلاش کنید. البته نگارش کتاب نیاز به مهارت بسیاری در حوزه نویسندگی و تحقیقاتی دارد ولی کتاب باعث میشود نویسنده به عنوان صاحب نظر شناخته شود.
*******************************************************