آنچه باید درباره مقالات کنفرانسی بدانید؟
آنچه باید درباره مقالات کنفرانسی بدانید؟

انواع مقالات کنفرانسی

مقالات را از چند دیدگاه می توان دسته بندی كرد. یكی از این دسته بندی ها می تواند بر اساس محتوای اطلاعات مقاله باشد كه از این منظر مقالات به چهار نوع پژوهشی، تحلیلی، مروری و گردآوری تقسیم می شوند :

1. مقاله پژوهشی: برگرفته از تحقیقی است كه به تازگی پایان یافته است و چون متكی بر یافته های تحقیقاتی است، گزارش تحقیق نیز به آن گفته می شود.

2. مقاله تحلیلی: این نوع مقاله كه به نام مقاله نظری نیز شناخته می شود، مقاله ای است كه مؤلف با استفاده از منابع پژوهشی پیشین، نظریة خاصی را در حوزه كار خود مطرح می نماید. در این نوع مقاله نویسنده ممكن است نظریه های قبلی را گسترش دهد، آن ها را با استفاده از شواهد استحكام بخشد، آن ها را به شكل دیگری بیان كند یا آن ها را مورد تأمل و تردید قرار دهد.

3. مقاله مروری: این مقاله به تحلیل كلان و ارزیابی انتقادی نوشته هایی می پردازد كه قبلاً منتشر شده است. مؤلف مقاله مروری از طریق مقوله بندی، یكپارچه سازی و ارزشیابی متون منتشر شده پیشین، سیر پیشرفت پژوهش های جاری را در جهت روشن ساختن مسئله ای مشخص دنبال می كند.

4. مقاله گردآوری: این نوع مقاله صرفاً به گردآوری و انعكاس نقطه نظرهای مختلف مندرج در نوشته های مرتبط با موضوعی خاص می پردازد و در واقع كار تازه ای را عرضه نمی كند. تفاوت آن با مقاله تحلیلی این است كه به ارائه نظریه جدیدی منتهی نمی شود و نیز با مقاله مروری این تفاوت را دارد که الزاماً به سنجش و ارزیابی كلیه آثار قبلی نمی پردازد.

 

مقالات کنفرانسی در قالب‌های زیر ارائه می‌شوند:

    ارائه شفاهی (oral)
    ارائه پوستر (poster)


ارائه شفاهی

در ارائه شفاهی که برای مقالات در کنفرانس‌ها در نظر گرفته می‌شود، نویسنده باید در مقابل افراد جمع حاضر شود و کار خود را در قالب پاورپوینت یا برنامه‌ای شبیه آن برای دیگران شرح بدهد. این ارائه نباید چندان طولانی باشد و تقریبا برای هر شخصی حدود ۲۰ دقیقه زمان قائل می‌شوند. پس لازم است که پاورپوینت به بهترین و بهینه‌ترین شکل ممکن آماده شده باشد و محتوای موجود در مقاله را به زبانی واضح، مختصر و البته مفید بیان کند. استفاده از ویژگی‌های بصری نرم‌افزار پاورپوینت در ارائه مقاله می‌تواند کمک شایانی به انتقال درست پیام محتوای اثر به مخاطبان کند.
حدود ۵ دقیقه از زمان ارائه هم به پرسش ‌و پاسخ اختصاص پیدا می‌کند و حضار اجازه دارند سوالات و نکاتی که پیرامون مقاله در ذهن‌شان ایجاد شده، مطرح نمایند.

 
ارائه پوستر

ارائه مقالات کنفرانسی در قالب پوستر هم شکل و شیوه دیگری است که در کنفرانس‌های گوناگون رواج دارد. یعنی شرکت‌کنندگانی که مقاله‌ای را به نگارش درآورده‌اند، این امکان را دارند که مقاله‌شان را به شکل پوستری آماده و طراحی کنند و در بخشی از کنفرانس برای مخاطبان ارائه دهند.

البته همیشه پوستر کردن یا ارائه شفاهی انتخاب نویسندگان مقالات نیست. به عبارت دیگر، در کنفرانس‌ها گاهی‌اوقات این حق که مقاله خود را به شکل پوستر ارائه دهید یا در شکل سخنرانی به خودتان بستگی دارد و انتخاب خودتان به عنوان نویسنده خواهد بود. ولی گاهی هم در برخی از کنفرانس‌ها، بعد از اینکه مقاله به دبیرخانه تحویل شد، مسئولان کنفرانس هستند که با داوری اثر به این نتیجه می‌رسند که باید مقاله در قالب پوستر ارائه شود یا سخنرانی.

 

تفاوت میان کنفرانس/ همایش/ کنگره/سمینار/ سمپوزیوم چیست؟

همایش‌ واژه‌ای کلی است که به یک نشست با بیش از دو نفر گفته می‌شود. همایش می‌تواند ابعادی بزرگ یا کوچک داشته باشد. پس کلی‌ترین مفهوم و عنوان را در میان عناوین مختلف برای نشست‌های علمی، هنری، تجاری و… به خود اختصاص می‌دهد.

کنگره مفهوم و عنوانی اختصاصی‌تر است. از این عنوان برای نشست‌ها و همایش‌هایی استفاده می‌شود که در آن افرادی حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری حول موضوعی مهم یا برگزاری انتخاباتی خاص دور هم جمع می‌شوند. کنگره‌ها جمعیت زیادی از افراد را در خود دارند و معمولا ابعادی وسیع برایشان در نظر گرفته می‌شود و مدت برگزاری‌شان هم چند روز است.

کنفرانس‌ها که مورد بحث‌مان در این مقاله هم هستند، از افرادی متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل می‌شوند که به بهانه توسعه ارتباطات و تبادل نظر گرد هم می‌آیند. ابعادشان از کنگره کوچک‌تر است و پای انتخاب و تصمیم‌گیری برای موضوعی خاص هم در میان نیست.

سمینارها هم شکل محدودتر کنفرانس‌ها هستند. سمپوزیوم‌ها اما با تمام این موارد متفاوت‌اند. ابعاد این نشست‌ها بزرگ است و افراد حاضر در آنها هم متخصصانی هستند که ضمن شنونده‌بودن، نظرات خود را هم پیرامون مبحثی به شدت تخصصی مطرح می‌کنند.

 

 ساختار مقالات کنفرانسی

برای نگارش مقاله کنفرانسی باید به ساختار مقاله‌نویسی در کنفرانس پیش روی خود دقت داشته باشید. چارچوب مقالات هر کنفرانس منحصر به خود آن است. پس از قبل نمی‌توان درباره این موضوع نظری داشت. اما به طور کلی بخش‌های مختلفی که مقاله را تشکیل می‌دهند به این شرح هستند:

    عنوان؛
    چکیده؛
    مقدمه؛
    روش‌شناسی؛
    نتایج؛
    بحث؛
    نتیجه‌گیری؛
    منابع.

حال بسته به اینکه ساختار موردنظر هر کنفرانس چه باشد، این ساختار می‌تواند دستخوش تغییراتی هم شود.


چاپ مقاله کنفرانسی چه امتیازی دارد؟

شرکت در کنفرانس‌های داخلی و خارجی می‌تواند روی پربارشدن رزومه اثرگذار باشد.

برای مثال، دانشجویانی که قصد شرکت در مصاحبه‌های دکتری را دارند باید بدانند که امتیازاتی برای داشتن مقالات کنفرانسی برایشان در نظر گرفته می‌شود. از آنجا که قوانین در سال‌های مختلف، متنوع است و دستخوش تغییرات می‌شود، دقیقا نمی‌توان گفت که داشتن هر مقاله کنفرانسی چند امتیاز دارد اما باید بدانید که این مقالات ارزش نسبتا خوبی دارند.

اگر مقاله‌‌تان در کنفرانسی خارجی شرکت داده شود، ارزش و امتیاز آن از موارد داخلی بیشتر خواهد بود. البته امتیازی که مقالات کنفرانسی برایتان به همراه می‌آورند از مقالات ژورنالی کمتر است. ولی چند مقاله کنفرانسی در جایی مانند مصاحبه دکتری می‌تواند ارزشی معادل یک مقاله ژورنالی به همراه داشته باشد.


پس اگر برای پُرشدن رزومه‌تان، امکان داشتن مقاله ژورنالی را ندارید، دست‌کم به فکر کنفرانس‌ها باشید و از طریق شرکت در موارد متعدد، سابقه خود را پربار کنید.

 


شنبه 14 مهر 1403 (1 ساعت قبل )
اطلاع رسانی کنفرانس های ایران
بازدید امروز
39
بازدید دیروز
109
بازدید کل
401,188
پشتیبانی آنلاین از طریق واتساپ

پژوهشگران گرامی؛ پاسخگوی سوالات شما عزیزان از طریق واتساپ هستیم !


جهت ارسال پیام در واتساپ اینجا کلیک نمائید !